Ravsnaps

De oftest fundne små ravstykker egner sig fortræffeligt til, at fremstille den specielle "ravessens", der tilsat klar snaps eller vodka er både sygdomsforebyggende og velgørende for den almene sundhed. - De brune / gule ravstykker der findes på stranden langs de danske og tyske kyster har deres oprindelse fra nåleskove nær Baltikum og er ca. 30-40 millioner år gamle, og indeholder ofte partikler af forlængt uddøde racer af insekter, fugle, planter og dyr (øgler).

Ravessensen fremstilles af 25 gram rent rav i små stykker, der har været skyllet 2-3 gange i koldt fersk vand og efterfølgende udlagt til tørring på et rent viskestykke (uden skyllemiddel). – Ravstykkerne lægges derefter ned i et renvasket klart glas med skruelåg, hvorefter der hældes ¼ liter klar Brøndumssnaps eller vodka i og låget skrues fast til. – Glasset vendes en gang ugentlig og hensættes derefter på et sikkert sted i stuetemperatur uden sollys, hvor essensen skal trække uforstyrret i 8 uger.

Efter 8 uger hældes ravessensen igennem et kaffefilter og over på f.eks. en ren klar glasflske med tætsluttende skruelåg. – Ved efterfølgende servering er blandingsforholdet en del ravessens til 4 dele klar Brøndumssnaps eller vodka, der eventuelt kan tilsættes lidt honning.

Nydelsen og virkningen af den originale ravsnaps er mærkbar, hvorfor den ikke kan anbefales til aktive trafikanter eller samtidige brugere af stærk medicin. – De anvendte ravstykker kan sagtens genbruges 6-8 gange uden, at miste deres oprindelige kraft og smag, men kan efterfølgende suppleres med nye små stykker rav for, at bevare ravessensens oprindelige smag.

Små stykker rav i pose

Fra vestkyststrandene mellem Skallingen i syd og Henne i nord leveres ca. 40 millioner år gammelt og renvasket rav til brug ved fremstilling af egen ravessens. – Pris pr. pose med 25 gram små stykker rav: 50 kr. + forsendelse i brev.

Supplerende oplysninger ved
historiker & naturguide
Gert Ravn – Tlf.:75 27 19 15
gert-ravn@mail.dk / www.ravjagt.dk